top of page

Τα αγαπημένα μου ροφήματα βοτάνων



Μιας και είμαι δεινή λάτρης των ροφημάτων, των βοτάνων και όλων αυτών των μαγικών φυτών που ηρεμούν ή τονώνουν το σώμα μας (και την ψυχούλα μας) αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου μικρή λίστα με τα αγαπημένα μου ροφήματα βοτάνων.

Καλά δεν έκανα;


Πρόσφατα, ήμουν με μία φίλη μου, κι εκεί που έφτιαχνα ένα ακόμα ρόφημα λουΐζας, παρατήρησε :

“Πίνεις πολύ τσάι ε;” Και τότε το συνειδητοποίησα. Ότι ναι, πίνω πολύ τσάι και πολλά βότανα.

Το σημαντικό όμως, δεν είναι ότι πίνω βότανα, το σημαντικό είναι ότι πιάνουν. Εξηγώ αμέσως.

Νιώθω στρεσαρισμένη; Βότανο. Νιώθω στενοχωρημένη; Βότανο. Κρυώνω; Βότανο. Πονάει η κοιλιά μου; Βότανο. Μόλις ξύπνησα; Βότανο. Αναπνέω; Βότανο.

Το ‘πιάσατε. Έχω δοκιμάσει πολλά διαφορετικά…λουΐζες, χαμομήλια και πράσινο τσάι από ένα σωρό διαφορετικές πηγές και παραγωγούς, και το έχω πάει σε τέτοιο επίπεδο, που κάπως νιώθω σαν αυτούς με το κρασί, αλλά με λουΐζα. Και λέω “Χμ, αυτή η λουΐζα δεν είναι πολύ δυνατή, έχει ξεθυμάνει”, τρίβοντας σκεπτική το πηγούνι μου.

Ελπίζω να σας έπεισα ήδη για την αυθεντία μου στα βότανα, εμένα πάντως με έπεισα. Ώρα να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου λίστα με τα αγαπημένα μου ροφήματα βοτάνων. Είναι όλα τους από μικρές ελληνικές επιχειρήσεις, είναι όλα τους καλής ποιότητας, και είναι όλα τους σε συσκευασίες που προσπαθούν να είναι όσο πιο οικολογικές γίνεται.




Rhoeco 


Αυτά τα παιδιά κάνουν πραγματικά φανταστική δουλειά. Είναι μια μικρή επιχείρηση από νέα παιδιά, που έχει τη βάση της στη Θεσσαλονίκη. Τα οργανικά βότανά τους και τα μίγματά τους είναι καταπληκτικά. Το packaging, πολύ προσεγμένο και έξυπνο. Το χάρτινο κουτάκι που περιέχει το τσάι, έχει ένα μικρό στικ με σπόρους που μπορείς να φυτέψεις στο ίδιο το κουτάκι. Γλύκα!

Αγαπημένο προϊόν : το Agros μπορώ να το πιω όλη την ημέρα, είναι πολύ καταπραϋντικό.

Low waste details : Τα βότανα βρίσκονται μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι από PLA, και αυτό με τη σειρά του είναι στο χαρτινο-πλαστικό κουτάκι που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί ως μικρό γλαστράκι για τους σπόρους που βρίσκονται στο καπάκι της συσκευασίας.



Symbeeosis


Symbeeosis είναι ένα εξαιρετικό project που ξεκίνησαν οι ιδρυτές της Apivita. Έχουν μια πολύ ήπια καλλιεργητική προσέγγιση με σεβασμό στη Γη και τους καρπούς της και έχει πολύ ενδιαφέρον να δείτε τι ακριβώς κάνουν. Τα βότανα είναι πλούσια σε σύνθεση και πολύ ενισχυμένα, και θα έλεγα πως είναι τα αγαπημένα μου. Επίσης, λατρεύω το χρωματιστό μεταλλικό κουτάκι στο οποίο πωλούνται τα βότανα, που επαναχρησιμοποιώ με διάφορους τρόπους. Αγαπημένο προϊόν : Η λουΐζα, που με χαλαρώνει και με επαναφέρει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, αλλά και το χαμομήλι και το τσάι του βουνού με τζίντζερ. Low waste details : Τα προϊόντα του Symbeeosis έρχονται σε ένα μεταλλικό κουτί, μερικά από αυτά έχουν χάρτινες ετικέτες. Τα βότανα βρίσκονται σε ατομικά πουγκάκια από βιοδιασπώμενη μουσελίνα, με μια χάρτινη ετικέτα. Πιστεύω ότι είναι η πιο eco friendly συσκευασία.


Ertha



Ertha είναι ένα project της διατροφολόγου μου Νίκης Μαρτιμιανάκη. Έχει βγάλει μία σειρά ροφημάτων, που απευθύνονται σε διάφορες ανάγκες και συνθήκες. Υπάρχουν μιγματα για ενέργεια, για χαλάρωση, για πριν από την περίοδο, για πριν την προπόνηση κλπ. Αγαπημένο προϊόν : Αυτόν τον καιρό, το αγαπημένο μου είναι αυτό με την Κάνναβη και τη Λεβάντα, που ακόμα κι αν είμαι πολύ αγχωμένη, με χαλαρώνει σε 3 λεπτά, πραγματικά. Low waste details : Αν μπορούσε κάτι να βελτιώσει η Ertha, αυτό θα ήταν το packaging, που νιώθω ότι θα μπορούσε να έχει λιγότερο waste, αλλά κατά τ'άλλα το προτείνω!


Λουΐζα :  Το πιο αγαπημένο μου βότανο, είναι η λουΐζα. Νιώθω ότι με βοηθάει σε κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα, πίνω λουΐζα και το πρωί ως τονωτικό ρόφημα, αλλά και το βράδυ για χαλάρωση. Η λουΐζα μου προκαλεί μια αίσθηση εσωτερικής ηρεμίας και συγκέντρωσης, χωρίς να με νυστάζει. Τσάι του βουνού: Όπως και τη λουΐζα, έτσι και το τσάι του βουνού μπορώ να το πιω σε πολλές φάσεις της ημέρας, αλλά προτιμώ να το πίνω κυρίως το απογευματάκι, για χαλάρωση, ή ακόμα κι αν είμαι έξω για "καφέ". Χαμομήλι :  Χαμομήλι δεν πίνω πολύ συχνά, αλλά πίνω όταν νιώθω ότι το πεπτικό μου είναι ευαίσθητο και ταραγμένο. Συνδυασμοί :  Πολλές φορές, αναμιγνύω λουΐζα με τσάι του βουνού και χαμομήλι και είναι τέεεελειο! Έχετε δοκιμάσει κάποιο από τα παραπάνω; Θα χαρώ να ακούσω τα δικά σας αγαπημένα! Τα λέμε σύντομα,

bottom of page