top of page

Η συμμετοχή μου στην καλλιτεχνική έκθεση Motherhood

Ο Μάιος του 2023 ήταν ένας πολύ σημαντικός μήνας για εμένα, γιατί συμμετείχα στην έκθεση Motherhood που έγινε στο Taf στην Αθήνα.


Μια ομαδική έκθεση με θέμα τη μητρότητα, στην οποία είχα την ευκαιρία να εκθέσω για πρώτη φορά ένα έργο αφιερωμένο στη μητέρα μου.


Από την συνέντευξή μου στην Καθημερινή :


Η Αλεξάνδρα Διονά προς το παρόν έχει βιώσει τη μητρότητα ως κόρη μιας μάνας που για την ίδια υπήρξε πρότυπο. Όταν ακούει τη λέξη «μητέρα», αυτόματα έρχεται στο μυαλό της η μαμά της. Είχαν μόλις 23 χρόνια διαφορά – όταν η ίδια ήταν 19 χρονών, η μητέρα της αρρώστησε, γεγονός που, όπως λέει η ίδια, τις ανάγκασε να αλλάξουν ρόλους. Η κατάσταση τ

ης υγείας της ήταν δύσκολη και, λόγω οικογενειακών συνθηκών, ανέλαβε η ίδια την ευθύνη και τη φροντίδα της μέχρι τον θάνατό της. Θυμάται ότι ήταν μια σκοτεινή περίοδος, αλλά και τρυφερή ταυτόχρονα, και θυμάται να συζητούν ανοιχτά την επικείμενη απώλεια, θυμάται τη μητέρα της να δείχνει θάρρος και δύναμη και τελικά και πάλι να της δίνει ένα μάθημα ζωής, το τελευταίο. Λέει συγκεκριμένα: «Νιώθω ακόμη την αγάπη της. Αυτό είναι η μητρότητα για μένα, μια αγάπη που δεν πεθαίνει, γι’ αυτό και ονόμασα το συγκεκριμένο έργο Αιώνια μητέρα».



Eternal Mother, 2023


Το έργο μου Eternal Mother, ένα tapestry φτιαγμένο με tufting gun, διαστάσεων 1.20 x 1.50 μέτρα συμβολίζει την αγάπη που πήρα από τη μητέρα μου που με βοήθησε να ανθίσω.


Διάβασε όλο το αφιέρωμα της Καθημερινής για την έκθεση εδώ.


Διάβασε περισσότερα για την έκθεση στο Αθηνόραμα και στο Women On Top.


Making of :



Τα εγκαίνια της έκθεσης :

Η τελευταία ημέρα της έκθεσης :


Μερικές ακόμα στιγμές :












bottom of page