top of page

Εκπροσώπησα την Ελλάδα στην καμπάνια της Ευρωπαϊκης Επιτροπής για τη βιώσιμη μόδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του προγράμματος για τη βιωσιμότητα που κάνει γενικά αλλά και πιο συγκεκριμένα για τα υφάσματα και τη μόδα, προχώρησε σε κάποιες δράσεις κι εγώ ήμουν η εκπρόσωπος της Ελλάδας σε αυτήν την καμπάνια που κράτησε από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2023.




Τον Ιανουάριο του 2023, βρέθηκα στο Βέλγιο για 2 σπουδαίες συναντήσεις μαζί με μερικούς ακόμα εκπροσώπους για τη μόδα από άλλες χώρες. Πρώτη στάση οι Βρυξέλλες, η συνάντηση με τον επίτροπο Virginijus Sinkevičius και το Youth Dialogue. Σε αυτόν το διάλογο, είχαμε όλοι την ευκαιρία να θέσουμε μερικά ερωτήματα στον επίτροπο σχετικά με το ποιες τακτικές σκοπεύει να ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να φέρει τη βιωσιμότητα στη μόδα.





Μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ τον διάλογο.


Την δεύτερη ημέρα, πήγαμε στην Αμβέρσα, για το Kick Off event της καμπάνιας. Σε μια ατμόσφαιρα γιορτής, γνωριστήκαμε μεταξύ μας, συμμετείχαμε σε ομαδικές συζητήσεις και μοιραστήκαμε την κοινή μας ευαισθησία για το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα.





Δείτε περισσότερα από την καμπάνια :



Διαβάστε περισσότερα για την καμπάνια στο άρθρο του ELLE Greece, εδώ.


Δείτε όλους τους ambassadors της καμπάνιας εδώ.


Ακούστε το Podcast του A Shiny Day για να μάθετε περισσότερα και για την καμπάνια, αλλά και για τη βιώσιμη μόδα, εδώ. Ακούστε το πρώτο επεισόδιο της συγκεκριμένης σειράς για τη βιώσιμη μόδα :




bottom of page