top of page

Οικολογικό παιχνίδι για γάτες

Υπάρχει τρόπος να κατασκευάσεις ένα παιχνίδι σε σχήμα πυραμίδας για τη γάτα σου, και ταυτόχρονα να κάνεις ένα μεγάλο καλό στο περιβάλλον; Σε αυτό το άρθρο, θα φτιάξουμε ένα οικολογικό παιχνίδι για τις γάτες μας, αξιοποιώντας εκείνα τα πλαστικά σκουπιδάκια που έχουν βρεθεί στο δρόμο μας και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε. 


Η ιδέα για αυτήν τη χειροτεχνία προήλθε από το Big Green Challenge που δέχτηκα στο διαδικτυακό ταξίδι μου με το Ding Dong. Φαίνεται πως αυτές οι χαριτωμένες πυραμιδούλες, είναι πολύ δημοφιλείς στις γάτες μου, αλλά και στις δικές σας, αφού μετά από το IGTV tutorial που ανέβασα, μου έχετε ήδη στείλει τις δικές σας δημιουργίες.

Η ιστορία : 

Περιττό να πω ότι η πλαστική σακούλα (κι όλα τα παραπαίδια της), ένα τόσο συνηθισμένο αντικείμενο του σύγχρονου κόσμου, έχει τη δυνατότητα να μετουσιώνει τους χειρότερους μου εφιάλτες. Όταν έρχομαι σε επαφή με πλαστική σακούλα μεταφέρομαι σε δευτερόλεπτα σε κάποιο πολικό μέρος που με κυνηγούν χιλιάδες άγριοι λύκοι για να με φάνε. Γι’ αυτό το λόγο, όποια πλαστική σακούλα έχει ξεμείνει από παλιά, ή καταλήγει στα χέρια μου χωρίς να το θέλω, είναι καταχωνιασμένη στην πιο μακρινή γωνιά του σπιτιού, που ούτε για δείγμα δεν τη βλέπει ήλιος. Πράγματι, έχω 2 μεγάλες κούτες στις οποίες αποθηκεύω πλαστικά σκουπίδια και σακουλάκια που γνωρίζω ότι δεν ανακυκλώνονται με τίποτα, προκειμένου να τα επαναχρησιμοποιήσω με κάποιον τρόπο.


Μέχρι στιγμής, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος που έχω σκεφτεί για να επαναχρησιμοποιήσουμε τα πλαστικά σκουπιδάκια που βρίσκονται στο δρόμο μας. Να, όπως σε αυτό το άρθρο, φτιάξαμε στολίδια και τα γεμίσαμε με πλαστικές σακούλες. Αυτή τη φορά, εξελίσσουμε το σχήμα, το κάνουμε πιο χαριτωμένο και το χαρίζουμε στις γάτες μας, που σας το εγγυώμα, θα πορωθούν. Με κανένα άλλο παιχνίδι που τους έχω φτιάξει δεν έχουν τρελαθεί τόσο πολύ.  Ίσως είναι που έχουν οικολογική συνείδηση ή ίσως είναι που στο κέντρο του κρύβεται μια λαχταριστή λιχουδιά. Διαλέγω το δεύτερο. Αυτό το παιχνίδι θα ξεσηκώσει και την πιο βαριεστημένη γάτα (Μπιρμπίλω, εσένα κοιτάω!), καθώς είναι μικρό, φασαριόζικο και μέσα του κρύβει το μυστικό.

Ας ξεκινήσουμε!Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι : 
 • Φύλλα συνθετικής τσόχας σε ό,τι χρώμα θέλουμε

 • Πομ-πομς

 • Χοντρή κλωστή

 • Βελόνα

 • Ψαλίδι

 • Πλαστικά σκουπιδάκια

 • Λιχουδιές/γατοτροφή

 • Ένα κομμάτι κορδέλας/σχοινιού μήκους τουλάχιστον 1 μέτρου

Πώς να φτιάξουμε το παιχνίδι για γάτες : 
 • Σχεδιάζουμε και κόβουμε 4 ισόπλευρα τρίγωνα. Η κάθε πλευρά του τριγώνου είναι 8 εκατοστά.

 • Παίρνουμε τα 2 τρίγωνα και ράβουμε μεταξύ τους 2 πλευρές.


 • Μόλις ράψουμε τις 2 πρώτες πλευρές, παίρνουμε το τρίτο τριγωνάκι μας και ράβουμε μία πλευρά του στο πρώτο τρίγωνο. Συνεχίζουμε και με το τρίγωνο που απομένει.


 • Ουσιαστικά, το 1 από τα 4 τρίγωνα, είναι η βάση μας. Σε αυτήν τη βάση, ράβουμε τα υπόλοιπα τρίγωνα.


 • Μόλις ράψουμε τα 3 τρίγωνα πάνω στη βάση-τρίγωνο, ράβουμε τις πλευρές των κορυφαίων τριγώνων μεταξύ τους, αφήνοντας μία πλευρά ανοικτή για να βάλουμε μέσα τα σκουπιδάκια.

 • Κόβουμε τα πλαστικά σκουπιδάκια που θέλουμε να αξιοποιήσουμε και τα βάζουμε μέσα στην πυραμιδούλα έως ότου να είναι φουσκωτή-φουσκωτή.


 • Παίρνουμε 1 λιχουδιά, και τη βάζουμε μέσα στην πυραμιδούλα. Θα πρότεινα, να βάλετε τη λιχουδιά σε τέτοιο σημείο ώστε να αναδύεται εύκολα η μυρωδιά της. Αν η λιχουδιά καλυφθεί από τα πλαστικά σκουπιδάκια, θα είναι σα να καλύπτουμε το δόλωμά μας.


 • Ράβουμε και την τελευταία πλευρά της πυραμίδας.


 • Αν θέλουμε, προσθέτουμε πομ-πομς ή κροσάκια στις 3 κορυφές της μυραμίδας. Αφήνουμε την 4η κορυφή χωρίς πομ-πομ γιατί εκεί θα ράψουμε την κορδέλα.


 • Ράβουμε την κορδέλα/σχοινί στην 4η και τελευταία κορυφή της πυραμίδας. Από αυτήν την κορδέλα, θα τραβάμε το παιχνίδι για να παίζουμε με τις γάτες μας!


Το παιχνίδι πυραμίδα είναι έτοιμο! Μπορούμε να κάνουμε σε διάφορα χρώματα και μεγέθη, ανάλογα με τα γούστα της γάτας μας.

Τι λες; Θα το δοκιμάσεις; Κάνε τα χνουδωτά σου φιλαράκια να ξετρελαθούν με αυτό το παιχνίδι σε σχήμα πυραμίδας, που οι δικές μου γάτες έχουν ήδη λατρέψει!

Σημαντική σημείωση :

Για να παίξει η γάτα σου, πρέπει να παίξεις κι εσύ μαζί της! Μην περιμένεις να της πετάξεις το παιχνίδι στα πόδια κι αυτή να χοροπηδήσει από χαρά! Πρέπει να της τραβήξεις το ενδιαφέρον, να της δείξεις πόσο λαχταριστό είναι αυτό το παιχνίδι, για να θέλει να το κυνηγήσει. Μάλιστα, το να αφιερώσεις λίγη ώρα για να παίξεις με τη γάτα σου, θα σε χαλαρώσει πολύ. Εμείς έχουμε καθιερώσει καθημερινό παιχνίδι, μετά το πρωινό. Ξαπλώνω στο χαλί και παίζω μαζί τους στον ήλιο.


Κάντο και θα με θυμηθείς.

Τα λέμε σύντομα,

keep shining bright!


Comments


bottom of page